fm 200 fiyat

HFC227EA Sistemler

HFC227EA gazlı yangın söndürme sistemleri, Halon alternatifi olarak en yaygın kullanılan temiz gazdır. Uygulamadan sonra mahalde toksit madde bırakmayan, elektriksel iletkenliği bulunmayan ve insanlara zarar vermeyen HFC227EA gazı, arşivler, telefon santralleri, güvenlik odaları, bilgi işlem odaları, jeneratör odaları, elektrik odaları ve müzeler gibi sulu yangın söndürme sistemlerinin korunan ekipmana zarar verdiği mahallerde kullanılır.

- Renksizdir, kokusuzdur ve iletken değildir.
- Ozona zarar vermez
- Fiziksel olarak söndürme yapar
- Boşalım sonrası artık bırakmaz temizlik gerektirmez
- İnsan bulunan mekanlarda güvenle kullanılabilir
- En yaygın kullanılan Halon 1301 alternatifidir.
- Ekonomiktir
- Az yer kaplar

- Boşalma süresi 10 saniyedir.

HFC227EA söndürme sistemi tüm dünyada en çok tercih edilen ve çok geniş bir yelpazede kullanılan temiz gazdır.Özellikle EPA'nın Halon 1301'i kullanımını yasaklamasının ardından yaygın şekilde Halon sistemlerinin alternatifi olmuştur. HFC227EA ticari adıyla anılan gazın kimyasal adı heptafluoropropane [CF3CHFCF3] olup kokusuz ve renksiz bir gazdır.

HFC227EA sistemi aktif olduğunda 10 sn zarfında alevleri yok etmekte ve hızlı ısı absorbsiyonu ile yangını tamamen söndürerek değerli materyallerin minimum hasarla kurtarılmasını sağlamaktadır.

HFC227EA sistemi 42 bar basınç altında TPED ve PED sertifikalı CE belgeli ve π işaretli silindirlerde muhafaza edilir. Silindirlerde basınçlandırma gazı olarak kuru Azot (Nitrojen) kullanılır.

HFC227EA sistemi için silindir lokasyonu söndürme yapılan mahal içinde veya dışında olabilir. Ancak her iki alternatifte de her mahal için üretici onaylı bir bilgisayar yazılımı vasıtası ile hidrolik analiz yapılmalıdır. Gazın mahale boşalma süreleri ve boşalmanın doğruluğu her noktada akış ve basınç değerleri okunarak doğrulanmalıdır.

HFC227EA A sınıfı yangınları (katı malzemeler dahil) ve B sınıfı yangınları için efektif sonuçlar verir.